Nienke

‘Het land gaat op slot’. Vanaf dat moment zwaaide ik via mijn beeldscherm iedere dag naar mijn klanten en collega’s. En iedere dag werd ik een stukje ongelukkiger.

Jarenlang werkte ik als trainer / adviseur in de commerciële dienstverlening. Prima salaris, lease-auto en successen. Ik genoot er van om lekker onderweg te zijn en mensen dingen te leren.

Tot het moment dat premier Rutte op nationale televisie de bekende woorden uitsprak. Ik miste de mensen om mij heen, het echte contact maken en de successen. Maar… niet de inhoud van mijn werk.

Ondertussen had ik veel plezier in het thuis lesgeven van mijn kinderen. ‘Je bent echt een goede juf!’, kreeg ik van ze te horen. Wat als ik een maatschappelijke bijdrage toe kan voegen in mijn lesgeven? Als ik echt van wezenlijk belang ben in de ontwikkeling van een kind?

Met deze vraag op zak ben ik mij gaan oriënteren op het zij-instroom traject voor het basisonderwijs. Hiermee kan je in 2 jaar tijd een pabo-diploma halen. Het is een leer-werk traject waarbij je direct voor de klas komt te staan. Ideaal voor wie de switch wil maken en graag in het diepe springt!

Na een flinke aanvliegroute, sta ik nu voor de klas en is mijn studie gestart. En wat ben ik blij met deze overstap! Ik laat je graag meelezen in mijn ervaringen en hoop dat het je inspireert om ook deze stap te maken.

Mijn missie:

Kinderen met plezier laten leren zodat ze de juiste kennis, skills en mindset ontwikkelen voor hun toekomst.

Nienke van Kortenhof